Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt
 

 

convictus logo
Fotoalbum
2010
2011
2012
2013
2014
2015
 


Aktuellt
December

Högklassig julkonsert med insamling
För tredje året arrangerades en kombinerad klädinsamlings- och julkonsert på Isabella Lundgrens initiativ. Detta år i Allhelgonakyrkan. Artisterna (som alla ställde upp ideellt) var förutom Isabella själv sångarna Irma Schultz, Thomas Adersson Wij och Tippan Phasuk. Filip Ekestubbe spelade piano, Daniel Fredriksson trummor och Niklas Fernqvist bas.

konsert

Jazzsångerskan och Convictusvolontären Isabella intervjuar Benny om vad Convictus har betytt för honom i kampen att bryta en mångårig hemlöshet.

Långvarig jultradition på Bryggan Vantör
Traditionen med jullunch på Convictus Bryggan Vantör är nu inne på tionde året. Dessa oerhört populära luncher, där det dessutom delas ut julklappar, når hundratals gäster. Maten i år kom från Matbanken, Coop och privata givare. En hel del lagas också av personal och volontärer på Bryggan. Förutom julluncherna tillkommer dessutom i traditionen att ha både Påsk- och Midsommarluncher med liknande upplägg.
Se fler bilder från Bryggan Vantörs julfest här.
Se bilder från Bryggan Hjorthagens julfest här.

jullunch

Eva Söderström och Dino Gerdin väntar på gästerna som snart ska välla in.

Många hemlösa romska kvinnor på jullunchen
Vid årets jullunch på Bryggan Hjorthagen var en stor andel av gästerna hemlösa romska kvinnor. Vid tidigare tillfällen har dessa kvinnor varit betydligt färre, de har inte kunnat för de har varit ute och arbetat ( = tiggt). Men den fördjupade kontakten mellan Convictus och gruppen har påverkat utvecklingen positivt på detta sätt så att de nu kan komma.

jullunch

Cirka 110 hemlösa gäster kom till årets jullunch på Bryggan Hjorthagen varav 40 procent var kvinnor. Den fantastiska maten var tillagad av Restaurang Gute och skänkt till Bryggan Hjorthagen speciellt för detta tillfälle. Även ICA Kvantum hade skänkt julmat.


Isabella och Roffe på Convictus WAD
Årets World Aids Day- ceremoni hos Convictus genomfördes i Söderhöjdskyrkan på Söder i Stockholm. Artisterna Isabella Lundgren, Roffe Wikström och Danne Lindh stod för den högklassiga musiken. Talarna kom från Tjuvgods, Beroendecentrum, Musketörerna m fl. Hela ceremonin avslutades med traditionsenlig ljuständning.

wad
Sveriges okrönte blueskung Roffe Wikström och jazzstjärnan Isabella Lundgren hjälpte Convictus med högklassig musik på 2016 års WAD-ceremoni i Söderhöjdskyrkan.

November
Öppet Hus för allmänheten
Vad händer på Bryggan Hjorthagen? Vilka gäster kommer? Hur många är de och vad gör de? Vad är Convictus för förening? Frågorna var många när Convictus hade öppet Hus i samarbete med Stadsdelen Östermalm på dagverksamheten Bryggan Hjorthagen.

öppet hus

Personal på Bryggan Hjorthagen fick svara på en lång rad frågor när allmänheten kom på Öppet Hus. Från vänster Nina, Dina, Saadone, Cristina, Lacatus.

Dags för lunch på dagverksamheten
Convictus dagverksamhet Bryggan Hjorthagen serverar lunch varje dag året runt till hemlösa. Verksamheten har ett stort antal gäster från många olika länder både dagar och nätter.

mat

Juan och Samuel serverar dagens lunch på Bryggan Vantör.

Nattbryggan 2 för hemlösa EU-medborgare
Nattbryggan 2 håller öppet sex månader – från november till april - för hemlösa EU- och tredjelandsmedborgare. Personalen behärskar en rad olika språk vilket är nödvändigt för att kunna bedriva en bra verksamhet.

bryggan

Från vänster Joao, Lacatus, Gheorge, Mohammed, Saadone och sittande Adrian. Alla jobbar på Convictus Natthärbärge Nattbryggan 2 som vänder sig till hemlösa EU- och tredjelandsmedborgare.


Elmaz och Elvira
Elmaz och Elvira väntar på att släppa in nattens gäster till Nattbryggan 1, Convictus natthärbärge för kvinnor som är hemlösa EU- eller tredjelandsmedborgare.

nattbryggan

Elmaz och Elvira är nattpersonal på Convictus natthärbärge för hemlösa kvinnor.

Massage på Convictus Hälsocenter
Rebecca är Convictus personliga tränare och massör. Hon arbetar på Convictus Hälsocenter där verksamheten är helt inriktad på hälsa. Idén bakom Hälsocenter är att staka ut en väg ur drogberoende.

massage

Rebeccas hälsoinsatser är mycket uppskattade bland medlemmarna på Hälsocenter.

Viktigt hålla snyggt
På dagverksamheten Råd & Stöd på Karlbergsvägen jobbar man mycket med att hålla snyggt utanför entrén och undvika trängsel på trottoaren som hindrar förbipasserande. Allt för att smälta in i miljön på ett positivt sätt.

städning

Gästerna på Convictus dagverksamhet Råd & Stöd hjälper ofta till med att hålla snyggt utanför lokalen.

Oktober
Nu öppnar Convictus Nattbryggan 2
Nattbryggan 2 är Convictus andra natthärbärge för hemlösa EU-medborgare. Härbärget som har 32 platser håller öppet från 1 november till 30 april.

nattbryggan

Cristina som är arbetsledare på Convictus två natthärbärgen Nattbryggan 1 och 2, bredvid Nina som är chef på Convictus verksamheter i Hjorthagen.

Varje natt för hemlösa kvinnor
Hemlösa kvinnor från olika EU-stater sover varje natt hos Convictus på Nattbryggan 1. Det är föreningens natthärbärge som håller öppet sju dagar per vecka vinter som sommar.

nattbryggan

Nattbryggan 1 har 20 platser. Om trycket blir extra stort går det att släppa in ytterligare några kvinnor över natten.

Diparts outtröttliga stöd

Hustomten Ossi hjälper till att hämta insamlade kläder på byggföretaget
Diparts lager i Länna. Insamlingen av kläder till Bryggan Vantörs verksamhet
är ett lagarbete där många i Diparts nätverk hjälper till. Personal,
underleverantörer och kunder.


ossi

Ossi framför Dipartbilen som ska lastas med klädsäckar för att köras till Convictus Bryggan Vantör

September
Nina på trygghetskonferens
Östermalms Stadsdelsförvaltning genomförde en trygghets- och säkerhetskonferens där Convictus Bryggan Hjorthagen var representerat. Bryggans arbete med hemlösa EU-medborgare väckte stort intresse. Öppet Hus och informationsmöten planeras därför där boende i Hjorthagen och andra delar av Östermalm skall bjudas in.

nina

Nina Nyman, föreståndare på Bryggan Hjorthagen och kommunpolisen Fredrik Wallén satt i arbetsgruppen ”Trygghet på offentlig plats”.


Matstöd från Coop
Coop Medborgarplatsen stöttar Convictus Bryggan Hjorthagen med mat. Stödet betyder mycket eftersom just mat tilllhör de viktigaste inslagen i verksamheten. Bryggan Hjorthagen når runt 70 hemlösa gäster alla veckodagar året om.

mat

Föreståndaren Nina Nyman hos Convictus hämtar mat hos Coop Medborgarplatsen.

Hepatit C på Råd &Stöd
Infektionsläkaren Christer Lidman föreläste för Convictus Råd & Stöds gäster om Hepatit C. Föreläsningar av detta slag ”på fältet” ingår som ett led i Convictus samarbete med Abbvie. Tanken är att nå en viktig målgrupp på deras ”hemmaplan” eftersom de ofta inte av egen maskin tar sig till sjukhusen och får information där.

hepatit

Docent Christer Lidman föreläser om Hepatit C för gäster på Convictus dagverksamhet Råd & Stöd vid Odenplan.

Film från Convictus
Läkemedelsföretaget Abbvie satsade brett på Convictus olika dagverksamheter på Möjligheternas dag. Det blev städning, målning, renovering och en film. Den kan du se på länken här: Abbvie på Convictus

Hjälp med nya datorer
Datorer blir gamla och behöver bytas ut. Dipart, som är troget stöd och en god samarbetspartner till Bryggan Vantör, skickade sin bäste man "Thorsan" för att byta ut och installera nya datorer för gästerna.

dator

Föreståndare Dino tackar Thorsan för de nya datorerna som är till stor hjälp för gästerna.

Kyl från Dipart, mat från Matbanken

Convictus i Högdalen får regelbundna leveranser av livsmedel, grönsaker och
frukt från Matbanken som samarbetar med livsmedelshandeln för att ta
tillvara överskott av matvaror i butikerna. Kockarna Maurius och Caisa
tillagar två måltider varje dag - och det som blir över skänks till gäster.
I kylen som är en gåva från Dipart förvaras matvarorna under kyla så att de
alltid är fräscha när gästerna självplockar. Det uppsattas av dem. Och
snyggt är det också.

kyl

Håkan hjälper till att bära in en ny kyl till Bryggan i Högdalen som skänkts från Dipart. Kocken Maurius på Bryggan i Högdalen framför en full kyl med mat från Matbanken.

Augusti

Sista dagarna för cykeln
E
lla och Ilmars är två av dem som har jobbat med Convictus danska uppsökarcykel i sommar. Denna mobila enhet har nu varit ute på stan varje sommar sedan 2005 och hjälpt hemlösa med kaffe och smörgås plus länkning till sjukvård och socialtjänst.

cykeln

Ella och Ilmars vid Convictus uppsökarcykel i Björns Trädgård.

Tony hjälper Gunilla
Convictus Råd & Stöd har fått förstärkning av Tony för att bibehålla en bra verksamhet för hemlösa trots ökat tryck. Tony som känner gästgruppen väl, hjälper till där behovet är störst. Detta behövs eftersom antalet hemlösa i Stockholm ökar och hjälpinsatserna inte räcker inte till. Bästa kortsiktiga lösningen vore fler liknande enheter i olika stadsdelar.

tony

Gunilla som är behandlingsassistent hos Convictus, har efter sommaruppehållet fått hjälp av Tony för att bibehålla en hög kvalitet på dagverksamheten Råd & Stöd trots hög besöksfrekvens.

Sommarbryggan
Måndag till fredag hittar du Convictus mobila stödverksamhet för hemlösa i Björns Trädgård. Det är Convictus uppsökarcykel som i år är ute för tolfte sommarn i rad. Förutom kaffe och smörgås erbjuds hjälp att få kontakt med socialtjänst och sjukvård och mycket annat.

cykeln

Varje vardag under hela sommaren hittar du Convictus populära uppsökarcykel i Björns Trädgård.


Juli

AbbVie satsar på Convictus
Läkemedelsföretaget AbbVie utvecklar sitt samarbete med Convictus successivt. Under hösten 2015 genomfördes två föreläsningar om hiv och hepatit för Convictus målgrupp och personal. Därefter har företaget helt nyligen satsat en hel dag på Bryggan Vantör, Råd & Stöd , Convictus Hälsocenter och Bryggan Hjorthagen med renoveringsarbeten, målning, klädsortering, hjälp till gäster med ansökningar mm. Väldigt uppskattat. Inför hösten planeras fyra föreläsningar för Convictus gästgrupp om hiv och hepatit på Convictus olika enheter.

abbvie

Samtidigt som Bryggan Hjorthagen var fullt med gäster genomförde AbbVies sin hjälpinsats på dagverksamheten med klädsortering och målning.


Ella börjar hos Convictus

Ella tar över projektledarskapet efter Erika i Convictus informationsarbete ”Hiv- och hepatitarbete i grupperna hemlösa EU-medborgare och tredjelandsmedborgare” Projektet bygger på att de snabbt växande grupperna hemlösa EU-medborgare och tredjelandsmedborgare skall få information om hiv- och hepatit på sitt eget modersmål. Injektionsmissbruket i grupperna är inte omfattande, men risken att några skall hamna där är uppenbar på sikt. Därmed skulle smittorisken öka.

Ella

Ella kommer närmast från Migrationsverket och har tidigare jobbat inom bl a Kriminalvården.

Juni
Convictus gav stöd till Läkare i Världen
När Läkare i Världen skulle visa upp sin nya fina mobila sjukvårdsbil på medborgarplatsen var Convictus med och gjorde reklam för både uppsökarcykeln och den nya bilen.

läkarbil

Convictus cykel var med när Läkare i Världens nya sjukvårdsbuss visades upp för allmänheten.

Cykeln på stan
Nu är cykeln ute igen för tolfte sommaren i rad! Cykeln är Convictus mobila minibrygga för hjälp till hemlösa. Varje vardag under sommaren kan du se den i Björns Trädgård.

cykeln

Håkan och Rosa på väg ut från Föreningen Nobba Brass och Nubbe som är vänliga att hjälpa Convictus med cykelförvaring och tillgång till kök för att koka kaffe och bre smörgåsar varje morgon.

Sammanhållning
Convictus enheter i Stockholm är spridda på fem olika adresser. Därför behövs Convictusmöten för att hålla samman ”paketet”. Vid dessa återkommande möten med all personal uppdateras alla om det aktuella läget på de olika enheterna.

personal

Det senaste Convictusmötet hölls på dagverksamheten Bryggan Hjorthagen.

Maj
Radikala förändringar pågår på Convictus Hälsocenter.

Två lokaler slås samman till en. Allt förnyas och allt blir nytt och fräscht. Nya väggar och isolering monteras upp. Byggföretaget Dipart bidrar till stor del med hjälp i denna process och flera frivilliga.


hälsocenter

Styrelsen i Convictus
Vid Convictus årsmöte i april beslutades om följande styrelse. Fr vänster Pehr Hellberg, fängelsepräst, Claes Heijbel, verksamhetschef, Jan Halldin, pensionerad socialläkare, Elin Klevmar, kläddesigner, Agneta Anthell, friskvårdsterapeut - konsult och Hasse Larsson, entreprenör.

styrelsen

Convictus styrelse består av sex personer.

Praktikant på Råd & Stöd
Monica som studerar på Yrkeshögskolan i Uppsala gör en månads praktik på Convictus Råd & Stöd som en del i sin utbildning. I sitt ordinarie jobb arbetar hon i ett stödteam för människor med missbruksproblem och psykiska funktionshinder. Nu fördjupar hon sina kunskaper inom samma område.

monica

Monika praktiserar på Convictus dagverksamhet för hemlösa Råd & Stöd vid Odenplan.


April

Nattbryggan mestadels fullbelagd
Convictus natthärbärge med tjugo sovplatser för kvinnor som är hemlösa EU-eller tredjelandsmedborgare är oftast fullbokat. Detta är det enda natthärbärget av detta slag som vänder sig till kvinnor.

nattbryggan

Varje natt läggs madrasser ut på det nystädade golvet då dagverksamheten Bryggan Hjorthagen förvandlas till nattverksamheten Convictus Nattbrygga.

Läger för hemlösa i Barkarby
Sedan hösten 2015 har Convictus uppsökare också etablerat kontakt med hemlösa i ett husvagnsläger i Barkarby. Även här som på andra ställen där de möter hemlösa erbjuder de hälsoinsatser. Skjuts till sjukvården är en viktig del i detta.

husvagnar

Regelbundet besöker Convictus uppsökare hemlösa som bor i husvagnar i Barkarby.

Akalla husvagnsläger besöks regelbundet
Under flera år har Convictus uppsökare besökt ett husvagnsläger i Akalla för att hjälpa hemlösa. De som bor där, vilket varierar över tid, är människor som saknat egen bostad de senaste 15 – 20 åren. Convictus uppgift är att hjälpa dessa människor, i första hand med hälsoinsatser, men även med en lång rad andra praktiska saker.

husvagnar

Antalet hemlösa i Akalla husvagnsläger varierar mycket ibland är där cirka 15 för att en annan vecka vara 5. Convictus besöker de boende och serverar kaffe och smörgås plus att man erbjuder hälsoinsatser, exempelvis att skjutsa de som vill till Sprututbytet vid St Görans Sjukhus.


Konstprojekt på Bryggan Hjorthagen
Bryggan Hjorthagen har kommit i fokus i konstprojektet ”En Plats i Europa”. Doktoranden Eva Parsberg driver projektet i samarbete med filmaren Erik Pauser och koreografen Anna Westberg. Området där Convictus dagverksamhet ligger är avgränsat av trafikleder och där arbetar och lever ett par hundra människor av olika nationaliteter. De har sökt sig hit av olika orsaker. En liten del är svenska medborgare. Några arbetar här via den fria rörligheten, andra bor och övernattar tillfälligt för att sedan gå iväg för att finna arbete. Många har ”hamnat mellan stolarna” i samhället och EU-systemet. Det är en av de många platser i Europa som blir allt vanligare. Det är en plats som vi sällan ser i Sverige. Vilka är människorna som rör sig, lever och bor tillfälligt här?
päsk

De människor som söker sig till Convictus dagverksamhet kommer i huvudsak från fattigare delar av EU, främst Rumänien. Flera av dem uppskattade Bryggan Hjorthagens väl tilltagna påskbuffé som blivit en tradition. Föreståndaren Nina serverar.


Mars
Traditionell påsklunch på Bryggan Vantör
Som traditionen bjuder är det årlig påsklunch på Bryggan inför påskhelgen. Mycket populärt och välbesökt av verksamhetens gäster. Helena Hedström och Jesper Krosness som arbetar för socialtjänsten och är på Bryggan en dag i veckan hjälper Marius, Bryggans kock, att förbereda påskmåltiden.

påsk

Jesper, Helena från Socialtjänsten och Marius från Convictus lagar påsklunch.

7 dagar i veckan och alla nätter
Bryggan Hjorthagen håller öppet sju dagar i veckan för hemlösa oberoende av var de kommer ifrån. De flesta är hemlösa EU-medborgare, en mindre andel är hemlösa ur den mer ”traditionella” gruppen lite äldre svenska missbrukare. Alla nätter förvandlas Bryggan Hjorthagen till Nattbryggan när madrasser läggs ut på golvet och hemlösa kvinnor är välkomna, men bara om de är EU- eller tredjelandsmedborgare.

bryggan

Lunchdags på Bryggan Hjorthagen som är en av Convictus tre dagverksamheter för hemlösa. I samma lokaler finns Nattbryggan som har tjugo madrasser och tjugo platser att erbjuda kvinnor som är hemlösa EU- eller tredjelandsmedborgare.

Uppsök och information på stan
Dagligen är Convictus uppsökare på olika platser i Stockholmsregionen där de söker upp hemlösa och missbrukare. Vid behov erbjuder de dem hjälp med skjuts till sjukvården. De är också noggranna med information om hiv och hepatit.

uppsök

Convictus uppsökare kommunicerar med allmänhet och hemlösa på Medborgarplatsen om Convictus.

Dipart stort stöd sedan många år
Under sju år har byggföretaget Dipart varit en trogen samarbetspartner och ett stort stöd för Convictus. Inte minst genom insamlingar av kläder. Dipart har också hjälpt med ombyggnader och på så sätt gjort Convictus bättre på att hjälpa de över hundra hemlösa som besöker Bryggan i Högdalen dagligen. Den senaste hjälpinsatsen är att man för tredje gången skänkt en fin transportbil till organisationen som används regelbundet för att hämta livsmedel åt Bryggan Vantör. Bilen används också för att hjälpa Bryggans gäster till bl a sjukvård.

bil

Framför den nya bilen som skänkts till Convictus står från vänster Kalle Brännström, kvalitetschef från Dipart, Dino, föreståndare på Bryggan Vantör och John som äger Nacka Däckservice. Däckföretaget hjälper Convictus kostnadsfritt med allt som rör däcken till den nya bilen. Inför ägarbytet gjorde man även bilen som ny.

Semester för hemlösa
I tjugo år har Convictus ägt Tomtebo i den lilla byn Läppe i Sörmland. Ett underbart gammal pensionat med de äldsta delarna av huset från 1700-talet. Åtskilliga är de hemlösa som har haft semester på Tomtebo under alla dessa år.
Se fler bilder här

Tomtebo

Tomtebo är Convictus rekreationshus för hemlösa. Huset ligger högt med utsikt över Hjälmaren. Sveriges fjärde största sjö.

Februari
Ett kreativt samarbete
Hasse och Pia är guider hos Musketörerna Rågsved. De besöker regelbundet Convictus i Högdalen för att hjälpa gäster att komma vidare i sina liv. Som guider lotsar de hemlösa och missbrukare till olika myndigheter, förvaltningar och institutioner för att de ska få sina grundläggande rättigheter tillgodosedda utifrån principen att ”alla har lika värde och samma rättigheter”. Guiderna har själva liknande bakgrund som dem de lotsar.

musketörer

Hasse och Pia hjälper gäster hos Convictus att lyfta sig ur hemlöshet och drogberoende.

Convictus försvann när Stockholm Waterfront tog över

Ingen kan undgå att se Stockholm Waterfront nära Stockholms Stadshus. Ett toppmodernt kongresshotell mitt i centrum med spektakulära böljande stålribbor främst i fasaden och under dessa ett panoramafönster ut mot Riddarfjärden. Exakt bakom dessa tonade fönster låg fram till 2008 Convictus dagverksamhet för hemlösa Bryggan City! En större kontrast är svår att tänka sig.

waterfront

Bakom panoramafönstren längst ned på byggnaden låg Bryggan City fram till 2008, men då var det Klara postterminals tömda lokaler som Convictus hade tagit över och där skapat en verksamhet för hemlösa. Läget var perfekt och besökstrycket mycket högt. När postterminalen skulle rivas, åkte Convictus och alla hemlösa gäster ut, för Stockholm Waterfront skulle in.


Januari

Varje kväll förbereds Nattbryggan
Convictus dagverksamhet Bryggan Hjorthagen är öppen alla dagar. Varje kväll förvandlas dagverksamheten till natthärbärget Nattbryggan då alla möbler flyttas åt sidan och golven tvättas noga innan 20 madrasser läggs ut för kvinnor som är hemlösa EU- och tredjelandsmedborgare. På morgonen återställs Bryggan Hjorthagen för dagens gäster. Madrassera skall bort och möblerna fram.
Det är svårt att använda lokaler mer effektivt än så.

nattbryggan

Stolarna och borden flyttas undan och golvet städas noga innan madrasserna skall läggas ut för nattens gäster.

Fullt hus på dagverksamheterna
Mer än 200 hemlösa gäster om dagen året runt är Convictus verklighet på de tre dagverksamheterna. Många är trötta. Finns det inte sängar eller soffor, duger golven. Alla har väskor, kassar och allehanda prylar att släpa på som fyller upp lokalerna.

råd & stöd

I vinterkylan är trycket på dagverksamheterna större än annars. Golven på Råd & Stöd vid Odenplan får duga som sovplatser. Cyklar, kassar, väskor fyller snabbt övriga golvytor.

Vem vill hjälpa Convictus personal
Convictus har anställda som är hemlösa EU-medborgare. De hjälper föreningen på ett fantastiskt sätt. Men hur länge ska de orka om de inte har någonstans att bo? Finns det någon som kan hyra ut ett rum till dem? Convictus står som garant för hyran. Maila till convictus@convictus.org om du har något förslag.

östermalmsnytt

Bilden från omslaget på Östermalmsnytt. Läs artikeln här.

De värdefulla volontärerna
Convictus har hjälp av en lång rad volontärer. Två av dem är Anne-Marie och Elin. Båda hjälper till på dagverksamheten Convictus Råd & Stöd på Karlbergsvägen vid Odenplan. De har slussats in i Convictus verksamhet med hjälp av volontärsamordnaren Erika. Både Anne-Marie och Elin har anknytning till kvarteren runt Råd & Stöd och blev därför nyfikna. Nyfikenheten ledde som sagt till att de idag är volontärer. Något de inte ångrar. Tvärtom. (Läs mer under fliken ”Volontärer”).

volontärer
Till vänster: Jag bor i närheten och blev nyfiken när jag upptäckte Råd & Stöd. Sen läste jag om Convictus på nätet och fick kontakt med volontärsamordnaren Erika den vägen. Jag stortrivs sen första dagen, berättar Elin.

Till höger: Jag hjälper med att bre smörgåsar, koka kaffe och inte minst prata med gästerna. Som nykter alkoholist vet jag hur många av gästerna har det, även om jag aldrig gått ner mig så mycket att jag blivit hemlös, säger Anne-Marie
marius
diplom
   F I L M
  rosa  
    Klicka på bilden

Marius och Saban jobbar båda hos Convictus på Bryggan Vantör respektive Bryggan Hjorthagen. Båda kommer från Rumänien och är därmed till stor hjälp för Convictus eftersom många av gästerna på Bryggorna kommer därifrån.

Nordic Drugs stora pris 2015 på 50.000 kr gick till Convictus. Claes Heijbel, verksamhetschef Convictus tar emot diplomet av
Hans Morén Senior Nordic Product Manager NORDIC DRUGS AB.


Klicka på filmen och hör vad Rosa säger om Convictuscykeln på Medborgarplatsen.Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2