Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt
 

 

convictus logo
Fotoalbum
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016Aktuellt

December

Årets insamlingskonsert blev en succé
2017 års stöd- och insamlingskonsert genomfördes strax innan Julafton i den 700 år gamla Storkyrkan precis vid Kungliga slottet i hjärtat av Stockholm. Med eliten av Sveriges yngre jazzsångerskor på plats kunde det inte bli annat än en succéföreställning, och så blev det. Jazzsångerskan och convictusvolontären Isabella Lundgren stod för initiativet till konserten för fjärde året i följd.

storkyrkan

Sångerskorna Edda Magnasson, Ellen Andersson, Anna-Louise Andersson, Tippan Phasuk och Isabella Lundgren framförde egna kompositioner och kända julsånger om vart annat i en bejublad föreställning till förmån för Convictus hemlöshetsarbete.

Julbord hos Convictus av högsta kvalitet
Strax innan julafton varje år serveras fantastiska julbord för hemlösa gäster på bryggorna Vantör och Hjorthagen, som om det vore de finaste restauranger. Så även detta år där serveringspersonal för de mellan 100 – 200 gästerna på respektive enhet var en blandning av volontärer och personal. Personal från stödföretagen till Convictus, Dipart och AbbVie, hjälpte också till.

vantör

Hjorthagen

Varje år bjuder Convictus på julbord med allt från sill, till varmrätter, till dessert, för flera hundra hemlösa gäster. Maten lagas dels av personalen själv dels av olika restaurangföretag som sedan skänker den till föreningen. Mat skänks även från ICA och Coop.
Bilden överst är från Bryggan Vantör, undre bilden från Bryggan Hjorthagen.

Stödkonsert i Gustaf Vasa kyrka
17 december genomfördes en mycket välbesökt stödkonsert i Gustaf Vasa kyrka till förmån för Convictus Råd & Stöd med högklassig gospelsång. Kläder skänktes och kollekt samlades in. Dessutom serverades glögg och pepparkakor. Allt kan ses som en höjdpunkt i samarbetet mellan Convictus och församlingen

insamling

Tommy och Gunilla poserar framför en del av alla de plastpåsar med insamlade kläder som skänktes av stödkonsertens publik i Gustaf Vasa kyrka.


Uppsöksarbete i Stockholms omgivningar
Varannan vecka besöker Convictus uppsökare hemlösa i Barkarby och förutom att erbjuda personligt stöd och bjuda på kaffe och bröd är skjuts till sprututbytet och andra sjukvårdsinstanser en värdefull hjälp.

uppsök

Lasse som är hemlös bor i Barkarby med hund i en arbetarbarack. Kontakten med Convictus uppsökare har lett till att han anmält sig som medlem i Convictus Hälsocenter. Det kan bli början till ett annat liv.


Höklassig musik och personliga anföranden fyllde Söderhöjdskyrkan
Convictus årliga World Aids Day-ceremoni fyllde Söderhöjdskyrkan. Talarna kom från Stockholms Brukarförening (Niklas Eklund), Musketörerna Rågsved (Mia Svensson), HIV-Sverige (Peter Månehall) och förstås Convictus (Tommy Andersson och Harri Karvonen). Dessutom talade pionjären inom aidsvården, Peo Pehrson. Ceremonin avslutades med en ljuständning.

wad

Läkaren och pionjären inom aidsvården Peo Pehrson höll ett övergripande anförande och jazzartisterna Isabella Lundgren (bilden) och Filip Ekestubbe plus singer/songwriter Toni Holgersson stod för musiken.

November
Välkommen till Convictus WAD-ceremoni
Artister:
Isabella Lundgren – en av landets främsta jazzvokalister
Toni Holgersson – uppmärksammad singer/songwriter
Filip Ekestubbe – framgångsrik pianist och kompositör
Talare:
Pehr Olov Pehrson – pionjärläkare inom aidsvården
Mia Svensson - Musketörerna Rågsved
Niklas Eklund – Stockholms Brukarförening
Peter Månehall – HIV Sverige
Harri Karvonen – Convictus Hälsocenter
Gunilla Bjälvenstrand – Convictus Råd & Stöd
Plats och tid:
Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13, nära Mariatorget, fredag den 1/12 kl 16 00 – 17 30. Fritt inträde. Välkommen!

wad

World Aids Day är en minnesdag för alla som har dött i aids men också en dag då människor över hela världen visar sitt stöd för alla de miljoner människor som lever med hiv. Convictus har sin egen ceremoni med högklassig musik, anföranden och ljuständning i en värdig miljö. Convictus har extra fokus på drabbade missbrukare och avslutas med ljuständning.

Husmöten
Convictus genomför regelbundet mycket uppskattade ”husmöten” på dagverksamheterna. Det är en form av informationsmöten där organisationer, företag och myndigheter som hjälper Convictus bjuds in samtidigt för att utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

husmöte

Vid Convictus senaste Husmöte kom församlingar, hälsoorganisationer, juridikstudenter, sociala myndigheter, polisen m fl. Alla hjälper Convictus på olika sätt, men träffas inte sinsemellan om de inte bjuds in samtidigt.

Alla jobb är lika viktiga
Efter en arbetsdag med 40 hemlösa gäster är det dags för städning av golv, toaletter, handfat och mycket mera. Regelbunden noggrann städning är mycket viktig med det stora gästtryck Convictus dagverksamheter har.

städ

Juan Garcia avslutar arbetsdagarna på Råd & Stöd med att städa och göra fint inför nästa dag med cirka 40 hemlösa gäster igen.

Matvaror skänks regelbundet
Matvaror skänks regelbundet till Convictus från olika matkedjor. Opinionen i samhället mot att slänga helt felfri mat har under senare år vuxit sig allt starkare, vilket har lett till att intresset från matkedjorna att skänka till välgörenhetsorganisationer har ökat.

mat

Matvaror av god kvalitet skänks regelbundet till Convictus Bryggan Hjorthagen från Ica och Coop.

Oktober
Snart kommer nattgästerna
När dagverksamheten (Bryggan Hjorthagen) stängt, städas lokalerna upp och förberedelser görs för nattgästerna. Hos Convictus är nattgästerna hemlösa kvinnor från fattiga delar av EU. Främst från Rumänien. Convictus har tjugo platser – madrasser på golvet – för dessa kvinnor och håller öppet sju dagar i veckan.

natt

På dagen har Bryggan Hjorthagen möblerat för frukost, lunch, samtal mm. På natten flyttas alla möbler undan och madrasserna kommer fram.


Viktigt stöd från Gustav Vasa Församling
Församlingen Gustav Vasa ger mycket stöd till Convictus Råd & Stöd vid Odenplan. Dels besöker prästen Magnus Bornsjö regelbundet verksamheten som stöd till personal och gäster. Dels samlar församlingen in kollekt till dagverksamheten och församlingens medlemmar skänker kläder.

magnus

Prästen Magnus Bornsjö besöker regelbundet Convictus Råd & Stöd vid Odenplan. Samarbetet med församlingen betyder mycket för Convictus.

Huset ska rivas Convictus ska bort
Om tre månader skall Convictus dag- och nattverksamheter i Hjorthagen på Midskogsgränd 13 vara ute ur fastigheten. För då löper rivningskontraktet ut. Övriga hyresgäster har redan lämnat det mycket stora huset.

bryggan

Convictus uppsökarbil står ensamt kvar utanför den rivningsklara allt ödsligare fastigheten där det tidigare jobbade ett par hundra människor. Endast Convictuspersonalen är kvar plus ett antal hemlösa gäster som kommer och går.

September
Juridikstudenter hjälper hemlösa hos Convictus
Sedan flera år tillbaka besöker Gatujuristerna Convictus tre dagverksamheter regelbundet för att hjälpa hemlösa med juridiska problem som de tampas med och inte orkar ta sig an på egen hand. Att få hjälp med juridiska problem kan innebära en öppning för ett liv utan hemlöshet. Studenternas insatser betyder oerhört mycket för Convictus gäster.

studenter

Oscar, Freja och Conrad är tre av de juridikstudenter som går till Convictus i Högdalen på måndagar för att hjälpa hemlösa.

Spännande besök
Nathalie från Inter Business Initiative besökte Convictus olika enheter som ett första steg i ett kommande samarbete om organisationsutveckling med stöd av Hugo Stenbecks Stiftelse. I besöket ingick Convictus Hälsocenter och dagverksamheterna Bryggan Hjorthagen, Bryggan Vantör och Convictus Råd & Stöd.

besök

Nathalie från Inter Business Initiative, uppsökaren Ilmars och föreståndaren Nina sammanstrålade på Bryggan Hjorthagen vid Nathalies besök hos Convictus.

16.500 måltider till hemlösa årligen

Convictus dagverksamhet i Högdalen serverar två måltider till hemlösa och andra utsatta dagligen. Ett nära samarbete kring råvarorna med Matbanken och Coop Stuvsta möjliggör att 16.500 måltider erbjuds utsatta gäster årligen.

vantör

Ansvariga i köket på Bryggan Vantör i Högdalen är Marius och Eva.

Samarbeten ger Råd & Stöd stora resurser
Tommy Anderson: ”Råd & Stöd har sedan länge ett väl fungerande samarbete med organisationer och föreningar som har kontakt med samma målgrupp som Convictus. Vi har också ett gott och uppskattat samarbete med Gustaf Vasa församling och med olika myndigheter som Socialtjänst, Sjukvård och Kriminal-/Frivård. Frivården placerar gärna personer med rätt personlighet som är dömda till Samhällstjänst hos oss. Detta har fallit mycket väl ut, till gagn för både individen, Convictus och Samhället”.

tommy

Föreståndare Tommy Andersson på Convictus servicecenter för hemlösa, Råd & Stöd, betonar det mycket stora värdet samarbetena med myndigheter och olika organisationer har för att kunna göra stora och effektiva hjälpinsatser för hemlösa gäster.

Augusti
Convictus hotas av hemlöshet
Convictus dagverksamhet Bryggan Hjorthagen är uppsagd till årsskiftet eftersom rivningskontraktet löper ut. Oron i föreningen är mycket stor för vad som ska hända – inte minst bland gäster – eftersom det är mycket stora svårigheter att hitta nya lokaler. Finns det månne någon som känner till en tom lokal där Convictus kan flytta in? Stor eller liten, allt är intressant.

lokal

Dino och Nina på Convictus dagverksamhet Bryggan Hjorthagen är mycket oroade för vad som ska hända om letandet efter ny lokal inte leder till resultat snart.

Maria börjar hos Convictus
I september börjar Maria Dahlstedt hos Convictus som ”fundraiser”. Viktigt då blir att bygga upp samarbeten med företag och andra organisationer och att lägga en grundstruktur för hela Convictus vad avser sociala medier. Maria har de senaste fem åren varit dels bitr. rektor i Sollentuna kommun, dels förskolechef i Botkyrka kommun. Hon har även varit egen företagare inom kommunikation och PR och har en bakgrund som handbollsspelare/tränare mm. Hugo Stenbecks Stiftelse har skapat förutsättningarna för att göra denna nya satsning hos Convictus.

maria

Maria skall arbeta med utvecklingsarbete hos Convictus med början i september. Mycket tid kommer att läggas på utveckling av sociala medier och etablering av nya kontakter och samarbeten med företag och andra organisationer.

AbbVie monterade hyllor
Läkemedelsbolaget AbbVie som hjälper Convictus på många olika sätt har dessutom monterat upp ett antal nya förvaringshyllor på Råd & Stöd för rena fina kläder som kan delas ut till hemlösa. Gunilla är mycket nöjd över det utökade lagret.

gunilla

Gunilla som arbetar på Convictus servicecenter Råd & Stöd är mycket nöjd över de utökade förvaringsytorna för kläder till hemlösa.

Juli
Amanda och Viktoriya håller yogaklasser på Hälsocenter.
Volontären Amanda håller yogaklasser på Convictus Hälsocenter. Yogan står för en helhetlig människo- och livssyn för Amanda. Den innehåller övningar som stärker självkännedomen och den kroppsliga, mentala och känslomässiga balansen. Yogaklasserna på Convictus Hälsocenter är uppbyggda för att ge avspänning i kropp och sinne. De ger förståelse för varför vi funkar som vi gör och redskap att starta den förändring vi behöver i vårt liv. Yogafilosofin ser beroendetendenser som mänskliga och den yoga Amanda leder är gjord för att hjälpa oss hantera och överkomma dem.

yoga

Då jag tillbringar tid i Indien varje år för att fördjupa mina kunskaper i yoga kommer yogaeleven Viktoriya (till höger) att hålla klasser i yoga under en del av hösten 2017 i stället för mig, berättar Amanda. Viktoriya utbildar sig till yogalärare vid Satyananda Yoga Sveriges yogalärarutbildning, som är en av de äldsta och mest omfattande yogalärarutbildningarna i Sverige och är knuten till Bihar School of Yoga där jag fått min utbildning.


Avslutande middag för Convictus personal på dagverksamheterna
Personal från Bryggan Vantör, Bryggan Hjorthagen och Convictus Råd & Stöd anlände till Fjäderholmarna efter en trettio minuters båtfärd från Slussen. Besöket var en avrundning på en lång intensiv vår med mycket arbete, både på natt- och dagverksamheter. På Fjäderolmarna, som även kallas ”Stockholms närmaste skärgårdsö”, serverades en imponerade och mycket uppskattad grillbuffé.
Se fler bilder här

Fjäderholmen

Från Convictus i Hjorthagen kom Nina, Costel, Saadone, Gherghisai, Luminita och Cristina till avslutningsmiddag på Fjäderholmarna efter en intensiv vår med mycket arbete. Personal från Bryggan Vantör och Convictus Råd & Stöd var också med.

Cykelgänget i juli

Rosa och Soodone har cykelansvaret i juli månad. Måndag – fredag dagtid kan du hitta dem i Björns Trädgård vid Medborgarplatsen. De serverar kaffe och smörgås och hjälper hemlösa på olika sätt. Det är trettonde sommaren Convictus danska uppsökarcykel är ute på samma sätt.

cykeln

Rosa och Soodone är Convictus sommarteam på uppsökarcykeln. De bjuder på kaffe och smörgås och inte sällan blir det tårta dessutom.


Juni

Ideella föreningen Vision.nu och byggföretaget Dipart hjälper med glasögon
För det nionde året i rad får Bryggan Vantör besök av Vision.nu och
byggföretaget Dipart. I denna fantastiska verksamhet för hemlösa gör optiker
synundersökningar på hemlösa gäster för att se vilka eventuella
synnedsättningar de har. Utöver detta hjälper många frivilliga till genom
att samla in glasögon som görs i ordning av optikerna innan de delas ut med
rätt styrka till de behövande.
Vid det senaste besöket på Bryggan Vantör, blev närmare 70 gäster
synundersökta – och samtliga fick de glasögon de saknade men så väl behövde.


Se fler bilder bilder här

syn

Optiker Katta gör en synundersökning på gästen Raymond.

Carina ny praktikant hos Convictus
Carina är ny praktikant hos Convictus. Förutom att vara på dagverksamheten Bryggan Hjorthagen skall hon i sommar vara med på arbetet med Convictus uppsökarcykel vid Björns Trädgård. Hon har tidigare jobbat hos Hela Människan som är ett nätverk för socialt arbete på kristen grund.

Carina

Carina och Dino finns båda på Bryggan Hjorthagen. Carina som praktikant och Dino som anställd.

Maj
Snart dags för Rosa och cykeln
Convictus uppsökarcykel har varit ute på stan alla somrar sedan 2005. Nu är det dags igen. Den 15 juni kommer den populära cykeln till Björns Trädgård, en av de huvudansvariga är även detta år Rosa. Från cykeln serveras kaffe och smörgås och hemlösa får hjälp.

Rosa

Rosa är en av dem som har ansvar för Convictus uppsökarcykel denna sommar. Den kommer att finnas i Björns Trädgård från 15 juni till 31 juli.

Convictus deltog på N:a Djurgårdsstadens vårmarknad
I vackert vårväder med mycket folk deltog Convictus Bryggan Hjorthagen den 7 maj vid invigningen av det nya vattenkonstverket på Strorängstorget med stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert som talare. Andra programpunkter var stadsvandringar, modevisning, uppträdanden. Även stadsdelens företagare deltog i stor omfattning.

vattenkonst

Personal och volontärer från dagverksamheten Bryggan Hjorthagen deltog vid invigningen av det nya vattenkonstverket i nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden, ett stenkast från Bryggan. På bilderna syns Bryggans föreståndare Nina och delvis skymtar det nya vattenkonstverket. Bryggans städkärra (med loggan) väckte viss uppmärksamhet. Ett par eftermiddagen i veckan städar gäster miljön i stadsdelen med hjälp av denna, helt utan betalning.

Nu höjs nivån på matkunskaper
Personal hos Convictus har nu utbildats i mathantering. Detta är ett led i de allt högre krav som ställs från myndigheternas sida, särskilt sedan Convictus gått med i Matbanken. Parallellt med detta har Miljöförvaltningen inspekterat och ställt krav på hur mat förvaras och hur matmiljön är organiserad. Olika punkter togs upp med krav på förbättringar som Convictus idag uppfyller efter en del renoveringar och nya investeringar.

mat

Tommy Andersson, föreståndare vid dagverksamheten Råd & Stöd, visar intyget efter genomgången utbildning i mathantering. Även övrig personal har gått samma utbildning.

April
Mauds kläder ska gå direkt till hemlösa
Maud Karlsson kommer regelbundet från Vällingby med kläder till Råd & Stöd i city eftersom hon vet att kläderna inte säljs på second hand hos Convictus.
-Jag vill inte möta någon granne som kommer i mina kläder, säger hon, de ska gå direkt till hemlösa utan mellanhänder.

Maud

-Kläderna som jag skänker skall gå direkt till hemlösa, inte säljas via second hand, säger Maud, här på bild i Råd & Stöds klädlager.

Traditionell påsklunch i Hjorthagen
Runt 100 gäster från 15 olika länder kom till Bryggan Hjorthagens traditionella och alltid lika uppskattade påsklunch. De var personal från Franska Reformerta Kyrkan, kockar från Carlssons Skola, gäster på Bryggan Hjorthagen, grannar boende i Hjorthagen, volontärer m.fl. Maten skänktes från Ica Värtahamnen och Hemägg. Gula Änglarna bidrog också som alla tidigare år.

påsk

Convictus volontärer var ”serveringspersonal” – som här Gunilla och Cissi. Maten bestod av ugnsstekt lax, lammstek, skinka, fyllda ägghalvor och en massa annat smått och gott.

Nytt husvagnsläger för hemlösa
Ett nytt husvagnsläger har nyligen etablerats på en plats norr om Stockholm. Via djungeltelegrafen når information om liknande händelser förr eller senare fram till Convictus uppsökare som sedan besöker lägren och förutom kaffe erbjuder medicinsk och social hjälp.

husvagnar

Flera dagar i veckan besöker Convictus uppsökare platser där hemlösa befinner sig.

Convictus når fler än hemlösa

Det är mycket vanligt att elever från olika utbildningar praktiserar på Convictus enheter eller tar kontakt för att skriva uppsatser om hemlöshet. Det är också vanligt att Convictus i samarbete med arbetsförmedlingen tar emot arbetssökande för arbetsträning eller med kriminalvården för att ge klienter möjlighet till samhällstjänst.


praktikant

Marlene som utbildar sig till behandlingspedagog i Stadsmissionens folkhögskola har praktiserat på Bryggan Vantör i två månader. Det är mycket vanligt att studenter från olika utbildningar praktiserar på Convictus olika enheter.

Mars
Diparts outtröttliga hjälp
För det åttonde året i rad har byggföretaget Dipart - organiserat av Erika - samlat in kläder bland personal, sina underleverantörer och kunder. Två fulla skåpbilar anlände till Bryggan i Högdalen fyllda med alla sorters hela och rena kläder och skor. De skänkta kläderna delas sedan ut till hemlösa gäster.

dipart

Erika har för åttonde året organiserat insamlingen av kläder till Bryggan i Högdalen. Föreståndaren Dino Gerdin (längst till höger) tackar för den betydelsefulla hjälpinsatsen från Dipart.

Vovve på samhällstjänst
- Vovven i mitt knä kommer till Råd & Stöd tillsammans med husse en gång i veckan för att husse ska göra samhällstjänst. Han sitter gärna i knät och blir klappad när husse jobbar, berättar föreståndare Tommy Andersson på Råd & Stöd.
- Vi träffar också andra sociala hundar som kommer hit. Medan husse eller matte fikar kan vi tack vare föreningen Scalas hundhjälp, som sponsrar oss med hundmat, även erbjuda vovven något att äta. Ett stort tack och glada svansviftningar också till Gärdets Veterinärklinik som ett par gånger om året erbjuder gratis kontroll om hunden behöver det.

vovve

Scalas hundhjälp och Gärdets Veterinärklinik hjälper gästerna hundar på Råd & Stöd, berättar föreståndaren Tommy Andersson.

Uppsökaren - en spindel i nätet.
Uppsökaren Ilmars (till höger) knyter samman Convictus olika enheter genom att kontinuerligt besöka dem och informera om vad som händer på ”fältet”. Här i samtal med föreståndaren på Råd & Stöd Tommy. En gäst kan behöva skjuts till infektionskliniken. Då kommer uppsökarbilen väl till pass. En annan kan behöva information om Sprututbytet. Då kan Ilmars ge sådan. Länkningar och information mellan olika enheter, även utanför Convictus egna, är en viktig del i uppsökarens arbete.

uppsök
Tommy Andersson i samtal med Ilmars Prieditis på dagverksamheten Råd & Stöd.

Ossi har lämnat oss
Dino Gerdin, föreståndare Bryggan Vantör:
– Krister "Ossi" Ovsiannikov gick bort i en olycka den 15 dec 2016. Trots att Ossi var märkt av ett orättvist hårt liv var han alltid en frisk fläkt, genomschysst och hjälpsam. Han brukade presentera sig som "Hustomte" när nya besökare kom till Bryggan. Den 1 mars hålls begravning i Vantör kyrka. En fin kille som inte hade det lätt, mycket saknad av oss arbetskamrater.

ossi

Ossi var stamgäst på Bryggan Vantör sedan flera år. Han var hjälpsam som få. Nu finns han inte mer.

Februari
Hjälp till Sprututbytet
Under 2016 skjutsade uppsökaren Ilmars väldigt många injektionsmissbrukare till sprututbytet, nästan lika många skjutsades till infektionskliniken Huddinge Sjukhus och ett ännu större antal hjälptes till andra vårdenheter. Dessa insatser är en del av Ilmars hälsoarbete som bygger på ett nära samarbete med sjukvården och det pågår vecka efter vecka året runt.

ilmars

Ilmars har ansvar för Convictus uppsökande arbete. Han säker upp hemlösa runt om i Stor-Stockholm med målet att hjälpa dem att få kontakt med samhällets sjukvård och socialtjänst.

Convictus städar i Hjorthagen
Två gånger per vecka är den hemlöse gästen på Convictus dagverksamhet Bryggan Hjorthagen, Robert från Rumänien, ute på gator och i parker i Hjorthagen och städar. Städvagnen har Stadsdelen Östermalm skänkt till Convictus, men det ideella arbetet utan ekonomisk ersättning, står Robert för.

städ

Robert, som är hemlös och daglig gäst hos Convictus, städar i Hjorthagen som ideell insats två gånger per vecka.

Januari
Convictus väg bort från droger
För den som söker en väg ur drogberoende kan Convictus hälsocenter vara ett alternativ. Det är en unik enhet som erbjuder sin målgrupp yoga, hälsosamtal, massage, psykologsamtal och mycket mera. Verksamheten bedrivs till största delen av hälsovolontärer som erbjuder sina tjänster utan ersättning.

Hantlar

Convictus Hälsocenter har fräscha moderna lokaler. Som medlem har man möjlighet till både egen träning och hjälp av volontärer.

Convictus ekonomi
Convictus ekonomi hanteras med hjälp av redovisningsbyrån ARC som har stor erfarenhet av att jobba med organisationer inom den ideella sektorn med inriktning på social frågor som beroende och hemlöshet.

ekonomi
På ARC Redovisnigsbyrå jobbar Ryno, Michael och Anders.

Köksansvar på Convictus Bryggan Hjorthagen
På onsdagar är det Rosa och Juan som har ansvaret för Bryggan Hjorthagens kök. Varje dag måndag till söndag året runt når man cirka 60 - 70 hemlösa gäster, främst EU-migranter.

köket

Rosa från Chile och Juan från Spanien delar på köksansvaret alla onsdagar på Bryggan Hjorthagen


Convictus mitt i centrum
Efter ett kort juluppehåll håller nu återigen Convictus Råd & Stöd öppet på Karlsbergsvägen vid Odenplan. R&S är Convictus allra centralaste dagverksamhet för hemlösa. Cirka fyrtio hemlösa gäster tar man emot varje dag. Under våren kommer matverksamheten att förbättras sedan Miljöförvaltningens har godkänt en ombyggnad.

råd & stöd

Gunilla och Tommy är två av de tre anställda på Convictus centralaste dagverksamhet för hemlösa vid Odenplan. Convictus Råd & Stöd. I bakgrunden nykaklad vägg och ny diskbänk för höjd kvalitet i mathanteringen.

Lasse
diplom råd&stöd

Lasse som är hemlös bor i Barkarby med hund i en arbetarbarack. Kontakten med Convictus uppsökare har lett till att han anmält sig som medlem i Convictus Hälsocenter. Det kan bli början till ett annat liv.

Nordic Drugs stora pris 2015 på 50.000 kr gick till Convictus. Claes Heijbel, verksamhetschef Convictus tar emot diplomet av
Hans Morén Senior Nordic Product Manager NORDIC DRUGS AB.


Convictus verksamheter ligger i olka delar av stan. En dagverksamhet för hemlösa ligger vid Odenplan, Stockholms absoluta centrum, särskilt nu när nya Citybanan skall öppnas.Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2