Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt
 

 

convictus logo

Fotoalbum•
2010
2011
2012
 
 
 
 
  Fotoalbum
 

 
 
vantör

Marius och Saban jobbar båda hos Convictus på Bryggan Vantör respektive Bryggan Hjorthagen. Båda kommer från Rumänien och är därmed till stor hjälp för Convictus eftersom många av gästerna på Bryggorna kommer därifrån.

diplom

Nordic Drugs stora pris 2015 på 50.000 kr gick till Convictus. Claes Heijbel, verksamhetschef Convictus tar emot diplomet av
Hans Morén Senior Nordic Product Manager NORDIC DRUGS AB.
 
präst

Varje vecka i fem års tid har prästen Patrik besökt Convictus Vantör för att hjälpa till i det praktiska arbetet och finnas till hands för samtal.

volontär

Cecilia Ribbing är Convictus volontärsamordnare. Intresserade volontäraspiranter slussas till henne. Aug 2014.
 
reklam

Convictus reklamkampanj på stans affischpelare i syfte att samla in pengar till verksamheten.

ludmila

Ludmila, föreståndare på Convictus Hälsocenter, flankeras av sina medarbetare Joselyn och Niki. 2014
 
musketör

Pia och Kari från Musketörerna Rågsved besöker regelbundet Bryggan Vantör för att hjälpa gäster att komma vidare i sina liv. Det handlar om transporter, kontakt med myndigheter och mycket mer. 2014

cykel

Convictus uppsökarcyklar har varit ute mycket under 2012, som här t.ex i Tessinparken på Östermalm där julmat serverades i december i samarbete med volontärorganisationen Gula Änglarna.
 
soc

Bitr Socialborgarråd Ewa Samuelsson (till höger) och Borgarrådssekreterare Mejke Runström besökte Convictus olika enheter 13 december 2012.


mikael

Michael Anefur, regeringes hemlöshetssamordnare, har på väg ut efter besök på Convictus dagverksamhet för hemlösa på Malmskillnadsgatan 43 – Convictus Råd & Stöd. Dec 2012.
 
hår

Att få hjälp med hårklippning kan vara ett av många viktiga steg för att lyfta sig ur hemlöshet. På Bryggan Vantör finns frisörer som arbetar som volontärer .Dec 2012.


hjorthagen

Kungliga Tennishallen är nyöppnade Bryggan Hjorthagens närmsta granne, men en ny trafikled under byggnad håller de två enheterna effektivt isär. Nov 2012.
 
hap

Kari och Karin berättat om det uppsökande arbetet Convictus
bedriver med hiv- och hepatittestning i stockholmsregionen
vid konferensen om hepatit b och c som arrangerades tillsammans
med Smittskydd Stockholm. Nov 2012.

Ludmila

Ludmila från Convictus Sverige tolkade Latzin från Convictus Estland vid föreläsning hos PG Syd i Malmö november 2012.
 
estland

Otaliga blomsteruppsättningar delades ut underConvictus Estlands 10-årsfirande.

dino

Nina och Dino arbetar med Convictus uppsökarcykel i väntan på att kunna öppna nya Bryggan Östermalm i november i de nya lokalerna i Hjorthagen.
 
industri

Tommy och Dino framför den nya lokalen i Hjorthagens industriområde där Convictus skall öppna en ny brygga som skall hållas öppen under vintermånaderna 2012-2013..
– Aktuellt
claes

Olga Zaimintseva, ansvarig för Convictus sprutbyte i Estland, Claes Heijbel, verksamhetschef Convictus Sverige och Evgenia Kuvshynova, verksamhetschef Convictus Ukraina sammanstrålade i Stockholm vid den gemensamma konferensen i oktober 2012 med Svenska Brukarföreningen för att berätta om sprutbyte och fältarbete i de tre Convictusorganisationerna.
 
Dmitri

Evgenya tar over som verksamhetschef för Convictus Ukraina i september 2012 efter Dmitry som har innehaft posten i fem år.

tallincykel

Tommy Andersson och Niki Holmgren på väg med båten till Tallinn för att skänka en uppsökarcykel från Convictus Sverige till Convictus Estland som 2012 fyller tio år.
 
cykel

Erika, Tommy, Ernst och Rosa ”poserar” vid Convictus danska uppsökarcykel som är ute hela sommaren, främst på Söder i Stockholm.

patrik

Patrick Heinscher och Erika Ilhan Fuchs är två nyanställda projektarbetare inom Convictus. Patrick jobbar med hälsa och Erika med id-handlingar. Maj 2012.
 
pär

Pär från Convictus Sverige och Galya från Convictus Ukraina fann varandra och har nu gift sig i i en rysk ortodox kyrka i Kiev. Maj 2012.

präst

Prästen Eva Sjöström från Vantörs församling besöker tillsammans med prästkollega och diakoner regelbundet Bryggan Vantör.
 
konvaljen

Lennart "Konvaljen" Johansson - känd sedan sjuttiotalet då han kom ut med albumet "Kåklåtar" - är också något av stamgäst på Tomtebo Rekreationshus.

ukraina

Dmitry Mykhailenko, verksamhetschef Convictus Ukraina, Evgenya Khomiak, chef Convictus Community Center i Kiev och Yulia Kyriliuk, Convictus koordinator för stöd för villkorligt frigivna personer i Kirovograd föreläste alla på Convictus utbildningsdagar i decembe 2011 r i Stockholm.
 
jesper

Jesper Gantelius, projektledare för Convictus arbete i Ukraina i samspråk med Dmitry Mykhailenko om Convictus arbete för att hjälpa frigivna kvinnor från ukrainska fängelser. Convictus har startat Ukrainas första Half Way House för detta arbete i östra delen av landet.

Pär

Pär arbetar på heltid med dokumentation av allt arbete hos Convictus.
 
hurtig

Sten Hurtig var med på hearingen i Immanuelskyrkan den 7 mars. Sten var den förste ordföranden i ”Hemlösas förening i Stockholm” som grundades hos Convictus 2003.

anna

Socialborgarrådet Anna König Jerlmyr och borgarrådssekreteraren Angelica Karlsson besökte i december Bryggan Östermalm.
 
toni

Toni som bor på Rainbows boende deltar regelbundet i Convictus hälsoarbete. Här ett träningspass i Convictus gym.

hiv

Hiv- Sveriges nye ombudsman Peter Månehall som nyligen flyttat upp från Malmö till Stockholm går grundligt tillväga för att lära känna Convictus. Han besöker alla enheter i Stockholm för att skapa sig en egen bild av verksamheten och lära känna personal. Hiv-Sverige är en paraplyorganisation där Convictus är medlem.
 
publik

Fullbokat vid den första Hep C konferensen som Convictus genomförde i samarbete med Smittskydd Stockholm den 9 november 2011.

ukraina

Under september 2011 genomfördes viktiga möten i Ukraina för Convictus del där också representanter från Sverige deltog. På bilden N.K Rogozhko (mitten), chef vid kriminalvården i Kirovogradregionen presenterar en rapport om samarbetet med Convictus.
 
coutch

Coacherna Stefan Säfström, Robert Alm och Jonas Andersson från företaget Helhetskommunikation skall hjälpa Convictus gäster att ta nya steg i livet.

cykeln

Convictus satsar på att synas bland folk på stan sommar 2011. Till detta används danska paketcyklar som fungerar som ett minicafé för hemlösa och allmänhet. Tanken är att få till stånd en dialog med allmänheten om hemlösas situation.
 
tomtebo

Taken på Tomtebo är i stort behov av renovering. Mycket har också skett i sommar 2011 med hjälp av gäster.

präst

Patrik Ehrman, präst i Vantörs Församling, är en förmiddag i veckan på Bryggan Vantör och hjälper till. I bakgrunden Matte och Eva som båda är convictuspersonal. (maj 2011)
 
adaptus

Bemanningsföretaget Adaptus chef Anton Lindh renoverade lokaler hos Convictus Östermalm i tre dagar i maj. Här tillsammans med gästen Aleksei på stegen.

teater

Jonas S Nerbe som Sigismund Freud framför den berömda divanen där han placerade sina patienter för att de skulle prata fritt ur hjärtat om drömmar och sex. Jonas S Nerbe spelade rollen vid en unik föreställning inne på Bryggan Vantör i maj 2011 med hemlösa som helt dominerande publik. Till sin hjälp hade han husbandet ”Die Freuden” - en violinist och en pianist.
 
Mogert

Roger Mogert, oppositionsråd (s), besökte Bryggan Vantör 10 maj 2011. På bilden tillsammans med föreståndaren Dino Gerdin till höger.

soc

Socialborgarrådet på besök hos Bryggan Vantör. På bilden från vänster Lotta Skogsberg från Gatujuristerna vilka besöker Bryggan regelbundet, Anders Goldsmith, bitr borgarrådssekreterare, Anna König Jerlmyr, Socialborgarråd och Eva Solberg ordförande i Moderaterna Enskede, Årsta, Vantör.

 
kari eva

Kari har fått Eva som sällskap i det uppsökande arbetet inom hiv- och hepatitarbetet i Convictus. Eva är nyanställd sedan april.

sosialborgarråd

All personal från Smittskyddsenheten i Västra Götaland besökte Tallinn. Här lyssnar de till Latzin Alijev som är Convictus Estlands ansvarige för stödarbetet i landets fängelser.
 
socialborgarråd

Smittskyddsenheten i Västra Götaland kommer på besök till Convictus Estland i Tallinn.

husvagn

Husvagnar och bilar utan ägare började transporteras bort 14 mars från de hemlösas läger nära Heron City vid Kungens Kurva i Stockholm. Hur länge de hemlösa själva får vara kvar är ännu ovisst.
 
minikonferens

Fredrik Lidé, kyrkoherde från Vantörs Församling i Södra Stockholm föreläser på Convictus minikonferens den 16 mars om hemlöshetsarbete där samarbetet mellan församlingen och Convictus spelar en mycket viktig roll.

claes fotar

Claes fotograferar Latzin, Convictus Estlands projektledare i fängelsearbetet som blivit vida känt i många länder.

 
heli

Det är vanligt att studenter från olika utbildningar vill förlägga en del av sin praktik hos Convictus. Blivande sjuksköterskan Heli Camara från Röda Korsets Högskola praktiserar hos Convictus Råd & Stöd på Malmskillnadsgatan några veckor i februari.

husvagnsläger

Convictus uppsökare har själva levt i missbruk och hemlöshet. Detta gör att de förstår vad det innebär att bo i en husvagn mitt i vintern och att de oftast har lättare än andra att få en bra kontakt med gruppen.
 
adaptus

Nina och Dino på Bryggan Östermalm flankerar Sandra från Adaptus. De första stegen är tagna i ett samarbete mellan Convictus och Adaptus.

anders

Anders Nordström – regeringens HIV/AIDS-ambassadör i samspråk med Bryggan Vantörs Caisa Leeb-Lundberg i samband med ett studiebesök januari 2011.
 
Kari

Kari besöker regelbundet Anne och hennes vänner på ett av husvagnslägren i Stockholms utkanter. I programmet ”Den hemlige miljonären” på TV 5 den 25 januari följde Ola Lauritzson Karis uppsökande arbete vilket resulterade i att Ola skänkte Convictus ett bidrag på 50 000 kronor..

Bryggan

I den gula låga tillbyggnaden i relativt tät bebyggelse ligger en av Convictus dagverksamheter för hemlösa – Bryggan Östermalm. Utan daglig hjälp från volontärer skulle vi ha svårt att klara arbetet med öppethållande året runt.
 
tomtebo

För femtonde året i rad hade Tomtebo rekreationshus jul- och nyårsöppet för hemlösa. Veckan bjöd på vackert vinterväder, fin stämning, god mat, vedeldning, promenader och lugn och ro.

klädinsamling

Om du vill skänka kläder kan du ringa till Tommy på Convictus Råd & Stöd 08 668 07 06 eller till några av våra andra dagverksamheter för hemlösa som du finner under KONTAKT.
 
Pekka

Den medicinske verksamhetschefen Pekka Tuomola vid Munkholmens servicecenter i Helsingfors föreläser om hiv och missbruk på Convictus konferens ”SPRUTUTBYTE och andra hälsoinsatser”.

tatyana

Tatyana Grynova, ansvarig för den sociala företagarenheten vid Convictus Ukrainas Halvvägshus, står framför Convictus nyrenoverade halvvägshus.
 
toni

Toni Holgersson sjöng de två finstämda sångerna ”Allting faller” och ”I parken” på Convictus välbesökta World Aids Day-ceremoni i Maria Magdalena Kyrka på Södermalm i Stockholm.

vantorkonf

Konferensen ”Hemlöshet – modell Vantör” genomfördes den 27 oktober i Svenska Kyrkans lokaler Högdalen. Under rubriken ”vittnesbörd” höll Åke Sjönnebring från Musketörerna ett anförande där han lyfte fram de starka banden mellan Bryggan Vantör och Musketörerna.
 
per carolin

Convictus dokumentatör Pär Netteltoft och Biskop em Caroline Krook i samspråk efter konferensen i Vantörs kyrka.

anneli

Professor Anneli Uusküla från Tartu Universitet i Estland föreläste om sitt samarbete med Convictus Estlands sprutbytesprojekt på Convictus konferens ”Sprututbyte och andra hälsoinsatser” den 24 augusti.
 
julmarknad

Lotta, Karin och Gunsan var värdar på Tomtebo när årets julmarknad genomfördes i samarbete med byalaget Kreativa Läppe för tredje året i följd. Cirka 400 besökare kom.

aktuellt01

Tillsammans med SIDAs Östersjöenhet arrangerade Convictus en konferens under Almedalsveckan i Visby på temat ”Missbruk och smittspridning i Östersjöregionen”. Bakgrunden är Convictus mångåriga engagemang i Östeuropa. På bilden: Claes Heijbel (verksamhetschef), Sören Berg (avdelningschef Internationella kontoret SLL) och Jesper Gantelius (moderator och projektledare Convictus Ukraina) som ingick i panelen.
 
aktuellt02

Almedalskonferensen hade fokus på att finna fördjupade vägar till samarbete mellan Baltikum, Finland och Sverige för att lära av varandra och utveckla samarbetsformer som bromsar fortsatt smittspridning bland injektionsmissbrukare. Rolf Byström (läkare vid Ersta Diakoni), Aljona Kurbatova (chef vid departementet for infektionssjukdomar och missbruksprevention i Estland) och Åke Örtqvist (chef Smittskydd Stockholm) deltog i expertpanelen.

 

 
 
 

 

 
Convictus är en ideell , partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2