Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt

 

convictus logo

Program
Aktiviteter •
Våra instruktörer
Fotoalbum
 
 
 
 
 

Aktiviteter

BESKRIVNING AV AKTIVITETER
Massage
Beröring frisätter hormonet oxytocin i kroppen. Det gör att du känner dig lugn och avslappnad. Nivåerna av stresshormonet adrenalin minskar.
Trettio minuter svensk klassisk massage som erbjuds på Convictus Hälsocenter, löser spänningar i t ex axlar, rygg och nacke och mjukar upp stela muskler och leder samtidigt som blodgenomströmningen ökar. Du väljer själv om du vill ha en mjuk oljemassage eller en mer djupgående muskelmassage.

Sjukgymnastik
Sjukgymnastiken på Convictus Hälsocenter innebär att man arbetar med människans rörelseförmåga och fysiska aktivitet, både för att främja hälsa och att förebygga ohälsa. Den hjälper också personer som har drabbats av störningar i rörelseförmågan på grund av skador eller sjukdomar.

Yoga
Viryayoga som erbjuds på Convictus Hälsocenter är en form av dynamisk hathayoga framtagen av Josephine Selander tillsammans med naprapaten Malin Flinck. Det är ett program som med minimerad skaderisk både stärker och mjukar upp kroppen steg för steg. Inga förkunskaper behövs för att delta. När man yogar har man träningskläder eller mjuka kläder som man kan röra sig fritt i. Man yogar utan skor.

Personlig träning
Du får hjälp med att lägga upp ett individuellt träningsprogram anpassat för dig och dina behov. Vi arbetar med att stärka upp kroppen och dess rörelseförmåga, vilket bidrar till ökat välmående. Din prestationsförmåga höjs avsevärt och du känner redan efter några gånger att din ork blir bättre. Inga förkunskaper behövs. Träningen utförs i Convictus gymlokal på Magnus Ladulåsgatan. Hjärtligt välkommen att komma förbi Hälsocenter för en konsultation eller varför inte boka in dig direkt på en gratis provträning.

Kostrådgivning
För dig som vill veta mer om det du äter kan kostrådgivning på Convictus Hälsocenter vara en väg. Lär dig enkla knep som gör att du mår bättre, känner dig piggare och får i dig tillräckligt med energi varje dag.
Vi pratar också om vad som är bra att tänka på när man handlar, vad är bra att alltid ha hemma? Hur planerar jag mina måltider?
Rådgivning sker i mindre grupper eller individuellt. Har du egna idéer och önskemål om saker du vill att vi pratar om? Berätta gärna, alla förslag är välkomna!

Hälsosamtal med läkare
Hälsosamtal och annan medicinsk rådgivning med hudläkaren Jan Jekler varannan onsdag eller med beroendeläkaren Roger Nilson efter överenskommelse.

 

 

 

 

 

 

 

 
träning
cec kost
På Hälsocentrets gym kan man träna hur ofta man vill efter att ha fått ett individuellt träningsprogram av utbildade instruktörer.

Cecilia Wallén erbjuder bland annat massage,friskvårdskonsultation och kostrådgivning på Hälsocentret.
 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2