Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt

 

convictus logo

Program
Aktiviteter
Våra instruktörer•
Fotoalbum
 
 
 
 
 

Våra instruktörer

Anna Maria Rosendal
–Jag är legitimerad psykolog med lång erfarenhet.
Min inriktning är "hjälp till självhjälp": att hjälpa människor att se sin situation, sina förutsättningar och sina olika möjligheter klarare, och att lära ut metoder för fortsatt utveckling.

Anna Maria
Anna Maria Rosendal


Danielle Wildrix
–Jag leder MediYoga pass på Convictus Hälsocenter MediYoga (medicinsk yoga) är en lugn och djupverkande yogaform där andningen är central. Det är enkla, mjuka och inkännande kroppsövningar/positioner, effektiv andnings- och koncentrationsteknik, avslappning och meditation.
Vem som helst kan utöva MediYoga, inga förkunskaper krävs.

–Till yrket är jag hälsoutvecklare och har jobbat med friskvård och arbetsmiljö dem senaste 6 åren. Jag tycker om att jobba med människor och följa deras utveckling. Jag tror på att jobba och verka för hälsa ur ett helhetsperspektiv där man ser lika mycket till det själsliga och psykiska som det fysiska. Jag tycker också mycket om att sjunga, äta god mat och umgås med min dotter och mina vänner. 

Danielle
Danielle Wildrix


Roger Nilson är beroendeläkare och välkänd jordenruntkappseglare. Han har världsrekordet i hastighetssegling jorden runt som genomfördes med Roger som navigatör ombord på den franska katamaranen Orange II 2007. Samma år gav han ut den uppmärksammade boken ”Mot stormens öga” där han beskriver sitt eget relations- och sexmissbruk och det dramatiska livet ombord på olika världsomseglingar bland isberg och i full storm.

rogercecilia
Roger Nilsson och Cecilia Wallèn.

Cecilia Wallén ”Jag är utbildad kostrådgivare, friskvårdskonsult, friskvårdsmassör och hälsoprofilbedömare. Tillsammans med min kollega Maria Karnig driver jag företaget Stockholms Hälsoverkstad AB. Vi arbetar bland annat med kost- och hälsorådgivning samt massage till både privatpersoner och företag. Privat gillar jag att träna, umgås med familj och vänner, läsa böcker och slötitta på tv-serier.”

Jan Jekler ”Jag är hudläkare och volontär inom Convictus. Jag är verksam på Hälsocentret varannan onsdag klockan 13-15 och på Bryggan Vantör varannan onsdag klockan 13-15. Du kan vända dig till mig med hudproblem, men även med andra medicinska spörsmål. Dessutom står jag till förfogande för hälsosamtal. Jag är på respektive lokal tämligen regelbundet, men ibland har jag andra åtaganden. Det är därför bra att du hör med Hälsocentret repektive Bryggan Vantör före planerat besök.”

janola
Jan Jekler till vänster och Ola Oljelund till höger.

Ola Oljelund ”Jag är narkosläkare och volontär inom Convictus. Du kommer att hitta mig på Bryggan Vantör varannan vecka och på Hälsocentret varannan vecka med enstaka undantag. Du kan komma till mig med kroppsliga besvär av olika slag inklusive infektioner.”

Diego Mena ”Jag är personlig tränare och instruktör i spinning, core och styrka. Jag har 8 års erfarenhet av att arbeta på gym och med träning av olika typer av
människor. Träning är ett sätt för mig att må bra, och jag är övertygad om
att träning bidrar positivt till människors välmående. Jag älskar mitt yrke
eftersom det hjälper mig att hjälpa andra att må bättre. Det är min
förhoppning att hjälpa dig att hitta ett sätt att träna som passar just dig.
Privat är jag mycket fotbollsintresserad och tycker om att titta på TV.”

diegomalin
Diego Mena och Malin Öhlander.

Malin Öhlander ”För ca tre år sedan upptäckte jag yogan. Sedan dess har den varit mitt stora fritidsintresse och ett skönt avbräck till mitt stillasittande kontorsjobb. Jag utbildade mig till instruktör inom Ashtanga Vinyasa Yoga för två år sedan. Idag har jag klasser för nybörjare på min fritid. Det som jag tycker är så härligt med yogan är att det inte bara gör dig stark och smidig utan även gör dig lugn och harmonisk.”

Susanne Scheibenpflug
"Jag är utbildad yogainstruktör sedan några år tillbaka. Med yogans hjälp kan man bli både smidigare och starkare samtidigt som man uppnår ett inre lugn. Jag läser gärna böcker, umgås med vänner och tycker mycket om djur, särskilt hästar och hundar.”

Helena Schkuj ”Jag leder corepass på Convictus, core är en träningsform som fokuserar på bålstabilitet. Core stärker magen och ryggen och är bra för hållningen. I grunden är jag leg. arbetsterapeut och arbetar med arbetslivsinriktad rehabilitering. På min fritid ägnar jag gärna mycket tid till att träna.”

 susannehelena
Susanne Scheibenpflug till vänster. Helena Schkuj till höger.

Sofie Lundin ”Jag är utbildad undersköterska/skötare med inriktning på krishantering och motiverande samtal. Till mig kan du komma och prata av dig. Vill du bara prata eller ha stöttning att komma vidare? Du bestämmer på vilken nivå det ska ligga och vad du vill prata om.”

Rose-Marie Nyrén ”Jag är utbildad personlig tränare, massageterapeut och kostrådgivare och är i uppstartningsfas med mitt egna företag där jag kommer att arbeta med träning, massage och friskvård. Det är viktigt att hitta god balans i livet. Med hjälp av träning, återhämtning och bra kost kommer man långt. Det har visats sig att fysisk aktivitet inte bara är bra för att stärka kroppen utan även har en ökad effekt på vårt psykiska välbefinnande. Det är aldrig försent att börja och jag hjälper gärna till och är din personliga tränare. På fritiden håller jag på med lite av varje, inomhusklättring, gym och gärna en bra film som griper tag.”

sofieRosie
Sofie Lundin till vänster Rose-Marie Nyrén till höger.

 
ludmila
susanne yoga

Ludmila tar emot bokningar i Hälsocentrets reception.

Susanne Scheibenpflug, volontär på Hälsocentret, är utbildad yogainstruktör. Med yogans hjälp kan man bli både smidigare och starkare samtidigt som man uppnår ett inre lugn.

Malin Öhlander leder yogan på tisdagar. ”Uppmjukning för både kropp och själ.”

 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2