Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt

 

logo
Hivarbetet på fältet
Uppsök
Konferenser & Utbildning•
Andra länder
Fotoalbum
 
 
Konferenser & Utbildning – Hiv & Hepatit

Convictus arrangerar utbildningar som berör hiv och hepatit, men även om andra medicinska åkommor som drabbar många missbrukare. Inriktningen på hälsa och hur man kan förbättra sin hälsa är viktig.

Dessa konferenser och utbildningar arrangeras dels i egen regi, dels i samarbete med andra aktörer. De genomförs både internt för den egna personalen och de egna volontärerna, och för medlemmar i andra frivilligorganisationer, för politiker med flera.

Under hösten 2013 genomfördes två större konferenser, dels i Göteborg om sprututbyte som hälsoinsats (i samarbete med Hiv-Sverige och Positiva Gruppen Väst), dels om Convictus hälsoarbete.

Convictus tar emot praktikanter från utbildningar inom sjukvård och socialt arbete. Convictus besöker även skolor, arbetsplatser mm på temadagar, föreläsningar, utbildningar om hemlöshet, missbruk och hälsa.

 
konferens
konflokalen matservering

Convictus var medarrangör till en stor sprututbyteskonferens i Göteborg 2013.

Den internationella prägeln på utbildningar och föreläsningar är stor inom Convictus. Situationen i Östeuropa dominerar då till följd av Convictus arbete i Ukraina och Estland.

Rainbow Swedens årliga utbildningsdagar för personal genomfördes i november hos Convictus i den populära konferenslokalen. Dino Gerdin och Caisa Leeb-Lundberg från Bryggan Vantör stod för den mycket uppskattade menyn plus servering på Convictus Hälsocenter.

 

 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2