Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt
 

 

convictus logo
Företag
Myndigheter/Hälsa
Organisationer
Församlingar
 
 
 
 
 
Samarbeten

Convictus utveckling är starkt sammanflätad med förmågan att utveckla bra kvalitet på samarbeten. På en dagverksamhet som Bryggan Vantör, Bryggan Hjorthagen eller Convictus Råd & Stöd räcker det inte med att välkomna gästerna med mat, rena kläder, duschmöjligheter och gemenskap. Lika viktigt är att få till stånd processer som steg för steg leder till positiva förändringar för dem. För att kunna erbjuda en avgiftning eller ett boende krävs bra samarbete mellan Convictus och socialtjänst. För att kunna erbjuda hiv/hepatittest krävs nära samarbete med infektionssjukvård. För att kunna erbjuda juridisk hjälp krävs bra samarbete med jurister osv.

Ett bra exempel på vad samarbete ”över gränserna” kan leda till är det delade ansvaret för hemlöshetsarbetet lokalt i stadsdelarna Enskede-Årsta-Vantör i södra Stockholm. Där har socialtjänst, frivilligorganisation, kyrka gått samman och samarbetet fördjupas kontinuerligt.

Det finns också flera exempel hos Convictus på konstruktiva och kreativa samarbeten med företag. Ett lysande exempel är samarbetet mellan byggföretaget Dipart och Convictus. Bryggan Vantör har via detta samarbete fått otaliga hjälpinsatser med byggnationer, transporter, uppmuntran och kläder. Allt detta betyder oerhört mycket och det stärker organisationen som i förlängningen kan göra ännu bättre insatser i sitt stöd till hemlösa.

Samarbeten med andra frivilligorganisationer är också viktigt. Ett sätt att manifestera detta är för Convictus medlemskapet i de två paraplyorganisationerna Rainbow Sweden och HIV-Sverige.

Diagrammet visar samarbeten på Convictus dagverksamheten för hemlösa Bryggan Vantör. Antal insatser (ärenden, samtal eller patienter) samt antal timmar för respektive aktör. Samarbeten här är avgränsade till sjukvård, kyrka, socialtjänst och juridiska insatser. Totalt sett omfattar samarbeten väldigt mycket mer. Främst då med allt stöd från företag och nära relationer till andra frivilligorganisationer.

samarbete samarbeten på Bryggan Vantör jan-sep 2013

 
änglarna
gatujurister hiv
Gula Änglarna är en volontärorganisation på Östermalm i Stockholm som hjälpt Convictus på allehanda sätt i många år. De deltog även i årets ”Convictuslopp” i Tantolunden.
.
Fyra studenter från juridiska fakulteten på Stockholms Universitet - Fanny Rondahl Stenberg, Siri Reinhag, Moa Gruneau och Manne Weise. De kommer regelbundet till Bryggan Hjorthagen för att hjälpa gästerna med juridiska och ekonomiska problem. De kommer från den ideella föreningen Gatujuristerna.

Elin från Positiva Gruppen Väst och Peter från HIV-Sverige samarbetar nära med Convictus. Under hösten 2013 runt den nationella sprututbyteskonferensen i Göteborg.


 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2