Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt

 

convictus logo

Företag
Myndigheter/Hälsa
Organisationer•
Församlingar
 
 
 
 
 
Organisationer
Gatujuristerna
”Gatujuristerna är en sammanslutning juridikstudenter från Stockholms Universitet som bistår hemlösa och utsatta personer med gratis juridisk rådgivning. Våra rådgivare finns där våra klienter finns, på Convictus verksamheter i Stockholm och vid andra verksamheter som arbetar aktivt med att hjälpa människor i utsatthet. Vi hjälper till att förstå ett myndighetsbrev eller att överklaga ett beslut när man känner sig orättvvist behandlad, något som kan betyda mycket för ens livssituation.”

Musketörerna
”Vi är en ideell förening som lotsar folk i utanförskap och försöker hjälpa dem att få ett värdigt liv. Vi arbetar med stöttning till myndigheter, sjukvård, behandlingshem och dylikt. Vi har sedan en tid gott samarbete med Convictus Bryggan Vantör då vi arbetar med samma målgrupp. ”

Gula Änglarna
Gula Änglarna är en ideell organisation som finansieras med stöd från enskilda och fonder. Gula Änglarna är en ideell organisation som stöttar hemlösa och andra personer/familjer i utsatta situationer där samhällets resurser är uttömda och där en tillfällig hjälp från organisationen kan förhindra fortsatt utslagning och ge ett litet andrum i en tung vardag. Gula Änglarna hänvisar ofta sina besökare till Convictus. Gula Änglarna köper bl a luncher från Convictus och informerar om Convictus verksamhet,

X-cons
X-cons är en ideell organisationsom stödjer och hjälper människor som har en önskan om att leva ett liv i nykterhet och hederlighet. X-cons driver också stödboende i Stockholmsregionen för individer som är i behov av stöd och hjälp. X-cons är stolta samarbetspartners med bl a Convictus.

Bästa Svängen Hökarängen
”Vi jobbar med en ung målgrupp med problem och har samma mål med vårt arbete som Convictus. När vi startade vår organisation fick vi en del råd och tips från Dino som då var ansvarig för Bryggan Vantör. Vi har en del samarbeten och hoppas att vi kan fortsätta att stödja varandra i vårt tuffa jobb.”

Vinterjacka
”Jag startade Projekt Vinterjacka under hösten 2013 och det var då jag kom i kontakt med Copnvictus och dess härliga personal för första gången. I projektet har jag i samarbete med privatpersoner och företag samlat in nya och gamla kläder samt ordnat med mat och julklappar till Bryggan Hjorthagens julbord. Convictus och mitt samarbete fortsätter under 2014 till min stora glädje.” Terese Lann


 
organisationer
jurister musketör
Gatujuristerna har i flera år hjälpt Convictus gäster med juridiska spörsmål. Musketörerna i Rågsved samarbetar med Bryggan Vantör.
 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2