Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt

 

convictus logo

Berättelser•
Bokning
Fotoalbum
 
 
 
 
 
 
Berättelser – Tomtebo

Hilkka: Tomtebo är guld värt för mig. Hade jag haft mera pengar hade jag kanske åkt till ett spa, men nu blir det Tomtebo i stället, säger Hilkka. Det är ordning och reda och jag får lugn och ro som jag behöver. Jag har aldrig varit med om något bråk där. I sommar ska jag dit igen. Frukosten serveras mellan åtta och tio, sen brukar jag gå ut med hunden. Jag mår bra av långa promenader i skogen. Ibland tar jag med nån kompis. Maten är husmanskost och till helgerna brukar det bli något extra. Det finns mycket att göra på Tomtebo, det passar mig för jag är en person som vill hjälpa till.

Sven: Jag var hemlös i tjugo år innan jag kom till Maria stödboende 2008. I år blir det andra sommaren jag får åka till Tomtebo. Det är idealiskt för mig som är fisketokig. Det är lugnt och skönt utan buller från långtradare om nätterna. Jag tänker köpa med mig en engångskamera från Clas Olsson, för det är fint som ett vykort där nere . Den kostar bara 50 spänn. Man kan göra en hel del förutom att fiska. Det finns kabel-TV och musikanläggning i huset. Man kan åka på utflykter, spela dart och promenera. Alla håller sig drogfria. Så stämningen är bra.

Mika: För mig är Tomtebo ett kanonställe, berättar Mika som varit hemlös i snart tio år. När man åker dit vet man att man kan stanna en tid och ta det lugnt. Jag har varit där både en, två och tre veckor.
Det borde finnas fler ställen som Tomtebo, sådana platser får folk att lägga ned sitt missbruk. Det är omöjligt i stan eftersom man aldrig får en chans att vila ordentligt. Man vilar och äter upp sig, som att vara ute på landet. Jag har tagit tre storgäddor i lilltjärnen! Jag är en av de mest kräsna människor som finns när det gäller mat, men det har funkat bra ändå.

 
hilkka
sven mika
–Tomtebo är guld värt för mig, säger Hilkka.
–Det är lugnt och skönt utan buller från långtradare om nätterna, fortsätter Sven (nedan vänster).
–Det borde finnas fler ställen som Tomtebo, sådana platser får folk att lägga ned sitt missbruk, menar Mika.
 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2