Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt
 

 

convictus logo
Kievregionen
Halvvägshuset
Kirovogradregionen
Fotoalbum
 
 
 
 
 

Convictus Ukraina

I Convictus Ukraina pågår nu verksamheter i tre av landets regioner, Kiev, Kharkiv och Kirovograd. Målet är att genom klientnära arbete stötta personer som lever ett utsatt liv på grund av hemlöshet, missbruk, Hiv/Hepatit, Sexarbete eller kriminalitet på vägen mot en bättre livssituation.

Convictus Ukraina har sedan föreningen bildades 2006 utvecklats till en mogen och stabil organisation. Verksamheten bygger på professionellt och humanitärt stöd för människor med nuvarande eller tidigare svår missbruksproblematik och inte sällan även med en flora av associerade komplikationer som HIV eller Hepatit-infektioner, svag socio-ekonomisk bakgrund, psykologiska besvär, lång kriminell karriär, prostitution, mm.

Convictus Ukrainas filosofi bygger på att stötta, inte döma,
och att arbeta tålmodigt och pragmatiskt med målgruppen för att så småningom hjälpa våra klienter att lyfta sig ur sin situation. I stor utsträckning värvar Convictus Ukraina personer med egen erfarenhet av missbruk och den utsatthet våra klienter lever i till verksamheten för att se till att arbetet är verklighetsförankrat och också att goda förebilder finns nära till hands.

En betydande andel av Convictus Ukrainas medarbetare är också högutbildade och erfarna inom social och psykologisk vetenskap, och våra interna utbildningar och workshops syftar till att kunna ta fram och organisera aktiviteter och hitta metoder som är effektiva, välbelagda och passar för Ukrainska förhållanden.

Convictus Ukraina www.convictus.org.ua

 
dima
   F I L M
  Dmitry  
    Klicka på bilden
uppsök
Evgenya Kuvshynova, tog över som verksamhetschef för Convictus Ukraina hösten 2012 efter Dmitry Mykhailenko som hade innehaft posten i fem år.

Filmen: Nu slutar Dmitry Mykhailenko som verksamhetschef hos Convictus efter fem framgångsrika år. Hör honom berätta på filmen ovan.

Dmitriy Dihtyaruk (vänd mot kameran) arbetar som uppsökare hos Convictus Ukraina i Kiev. Varje dag går han med sina medhjälpare i missbruksmiljöer för att hjälpa injektionsmissbrukare. På samma sätt arbetar Convictus också i Stockholm och Tallinn.


Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2