Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt

 

convictus logo

Berättelser•
 
 
 
 
 
 
 
Berättelser – Volontärer

Danielle Wildrix: –Jag leder MediYoga pass på Convictus Hälsocenter
MediYoga (medicinsk yoga) är en lugn och djupverkande yogaform där andningen är central. Det är enkla, mjuka och inkännande kroppsövningar/positioner, effektiv andnings- och koncentrationsteknik, avslappning och meditation.
– Till yrket är jag hälsoutvecklare och har jobbat med friskvård och arbetsmiljö dem senaste 6 åren. Jag tycker om att jobba med människor och följa deras utveckling. Jag tror på att jobba och verka för hälsa ur ett helhetsperspektiv där man ser lika mycket till det själsliga och psykiska som det fysiska.

Anne-Marie Larsen: - Jag är en nykter alkoholist sen nio år och har min AA-grupp här i närheten. En dag gick jag spontant in på Råd & Stöd och frågade om de behövde hjälp. Efter det besöket föddes tanken om att bli volontär så jag tog kontakt med volontärsamordnaren Erika. Vi kom överens om att jag skulle vara här två dagar per vecka.
- Jag hjälper till med att bre smörgåsar, koka kaffe och städa. Sen pysslar jag om gästerna så gott det går. Många sover på golvet och behöver en filt.
- Jag är en vanlig medmänniska som pratar med gästerna. Det sociala är väldigt viktigt. Alla här är individer och det finns mycket humor trots eländet.

Anna Maria Rosendal: –Jag är legitimerad psykolog med lång erfarenhet. Min inriktning är ”hjälp till självhjälp” att hjälpa människor att se sin situation, sina förutsättningar och olika möjligheter klarare och att lära ut metoder för fortsatt utveckling.

 

 

Ovan
volontär
annmarie volontär
Bilden ovan Danielle: -Jag leder MediYogapass på Convictus Hälsocenter.
Till vänster Anne-Marie: - Jag brer smörgåsar, kokar kaffe och inte minst pratar jag med gästerna. Som nykter alkoholist vet jag hur många av dem har det, även om jag aldrig gått ner mig så mycket att jag blivit hemlös.
Till höger Anna Maria: –Jag är legitimerad psykolog och jobbar som volontär på Convictus Hälsocenter.
 
Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2