Start Aktuellt Hemlöshet Hiv & Hepatit Hälsocenter Tomtebo Internationellt Samarbeten Ekonomi Volontärer Kontakt
 

 

convictus logo
Berättelser
 
 
 
 
 
 
 
Volontärer

Convictus bärs upp till stora delar av volontärer. De är frivilliga medarbetare som är intresserade av det Convictus representerar och vill göra en insats för hemlösa och hivpositiva.

Vi uppfattar en förening som har stor volontärhjälp som en vital förening, medan föreningar som saknar volontärer har stelnat. Ofta har personalen då tagit över. De frivilliga medarbetarna är utkonkurrerade. Drivkraften för engagemanget som ofta funnits i samband med föreningens bildande har kanske ebbat ut. De frågor som var viktiga när föreningen bildades är kanske inte längre aktuella.

För Convictus är det viktigt att vara en förening som intresserar frivilliga krafter. För att detta skall vara en realitet måste föreningen ständigt utvecklas och dessutom vårda dem som vill hjälpa till. Vi vet att volontärer vitaliserar oss. De representerar ett genuint engagemang , genuiniteten känns i luften. Den dag en volontär inte trivs kan han eller hon tacka för sig och kanske gå till en annan förening. De som trivs kanske stannar länge.

Vid sidan om engagemang tillför volontärer ofta kunskap. Ny kunskap och nya erfarenheter som kan innebära en stor utvecklingspotential för föreningen. En pensionär som vill bli volontär, kanske har varit lärare, hantverkare, ekonom. I den mån de vill bistå Convictus med sina kunskaper skall vi vara öppna för det. Samtidigt vet vi att många gärna hjälper till med basarbetet på våra dagverksamheter trots att man besitter helt andra yrkeskunskaper. Det kan vara att laga mat, sortera kläder, ta emot gäster i entrén och mycket annat.

Intresserad av att bli volontär hos Convictus?
Anmäl dig här: intresseanmälan


volontär
volontärpolicy
 
frisör
volontärer uteliggare

Återkommande frisörhjälp för gäster på Bryggan Vantör.

Hasse och Eva hjälper båda till som volontärer på Bryggan Hjorthagen. Bilden ovan från julbordet med över hundra hemlösa gäster.

Att se en sovande hemlös på en bänk eller i ett trapphus upplever många som upprörande och oacceptabelt. Ska det behöva vara så här i ett välfärdssamhälle? Kan jag hjälpa till på något sätt? Kan jag bli volontär?


Convictus är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med 90-konto: 90 05 56-2